06 21450768

SMART YOUR BUSINESS

De beste keuze voor uw werknemer, klant of doelgroep!

SMART YOUR BUSINESS

De beste keuze voor uw werknemer, klant of doelgroep!

SMART YOUR BUSINESS

SMART C&T werkt graag en vaak voor organisaties. Zo werken we in het kader van employability en talentontwikkeling zodat werknemers weer met plezier en effectief functioneren. Ook werken wij voor organisaties die in het kader van hun MVO beleid hun klanten of speciale doelgroepen in de samenleving willen helpen.

Wij werken daarbij vanuit 2 pijlers:

 • Financiële fitheid
 • Carrière- en talentontwikkeling

Deze twee pijlers komen in al onze producten en programma’s terug.

Op een SMART business!

DIRECT CONTACT

Wij maken graag persoonlijk met u kennis om samen te bekijken welk product en/of programma het meest geschikt is voor uw werknemers, klant of doelgroep. U kunt mailen naar info@smart.nl of bellen met Annemarie Reintjes 06 21 450 768

Financieel fit: essentieel voor mobiliteit en duurzame inzetbaarheid

Het is van belang  dat uw werknemer financieel gezond is. In de financiële planning wordt gesproken over life events: kinderen krijgen, studeren, verhuizen, werken, samenwonen of trouwen, scheiden/uit elkaar gaan, pensioen, overlijden. Events waar iedere werknemer mee te maken kan krijgen. Het is daarom essentieel dat werknemers inzicht en overzicht hebben op hun eigen financiële situatie, zodat zij de regie hebben en kunnen handelen vanuit wensen en mogelijkheden. Financieel zelfredzaam dus. Onder financiële zelfredzaamheid wordt ook verstaan dat elke keer als er een life event plaatsvindt, werknemers nadenken over de financiële consequenties van die verandering.

Essentieel voor mobiliteit en duurzame inzetbaarheid tot aan pensionering.

Financieel gezonde werknemers

Voor financieel gezonde werknemers bieden wij het mini traject SMART Your Finance aan. In dit traject wordt financiële kennis eigen gemaakt en krijgt men inzicht in het eigen gedrag en tools om nieuw gedrag in de praktijk te gaan brengen.

Uit onderzoek, uitgevoerd door de Hoge School van Amsterdam (impactanalyse 2013-2014 en 2016-2017) is gebleken dat de training een positief effect heeft op het financiële bewustzijn en een bijdrage levert aan de financiële zelfredzaamheid.

 

Werknemers en scheiding

Wordt u als werkgever regelmatig geconfronteerd met werknemers die gaan scheiden? U wilt hen daarbij graag ondersteunen en weet niet hoe? U zoekt een manier om praktische ondersteuning te bieden, zonder dat u direct betrokken raakt bij de problemen? Wij helpen u daarbij.

Wij kunnen uw werknemer ondersteunen bij het juridisch financieel gedeelte bij de scheiding. Samen met Bregje Dijksterhuis van Alimentatievraag hebben wij onze expertises en bestaand aanbod gecombineerd in een uniek programma met de thema’s:
Financieel bewustzijn, koopkrachtplaatje en juridisch-financiële rechten, zoals alimentatie berekening.

Klik hier voor het volledige aanbod.

Mentale gezondheid

Burn-out klachten of overspannenheid kosten uw organisatie, naast productiviteitsverlies, veel geld. Het zet bovendien de duurzame inzetbaarheid onder druk. Daarom is het voor u van belang dat uw werknemers de juiste behandeling krijgen. Onze visie is dat met de juiste aanpak langdurig verzuim niet nodig is. Wij kunnen hierbij helpen en bieden hiervoor ons uitdagende programma aan.

In het programma SMART Your Career 2.0 leren werknemers wat voor hen echt belangrijk is en wat zij het beste kunnen doen om volledig tot hun recht te komen. Wij leren ze grip te krijgen op negatieve overtuigingen en helpen ze naar een carriere die zo aansluit dat ze vanuit gemak en plezier kunnen werken.

Duurzame Inzetbaarheid verhogen

Om als organisatie duurzame inzetbaarheid te vergroten is het belangrijk in te zetten op het optimale benutten van het aanwezige talent in uw organisatie. Veranderingen binnen het bedrijf worden dan beter begrepen, uitgevoerd en gedragen en er is minder verzuim. Kortom lagere kosten.

Vaak hebben HR professionals en leidinggevenden weinig inzicht in het potentieel en talent van het personeel. Bovendien weten werknemers vaak zelf niet wat hun grootste talenten zijn. Het is best lastig namelijk om te weten waarin jij nu echt het beste bent. Om optimaal gebruik te maken van talent is dus eerst belangrijk om deze talenten naar boven te halen en er vervolgens wat mee te doen.

Omdat wij echt geloven in het belang van het optimaal benutten van talent voor zowel u als voor uw werknemers hebben wij het programma SMART your Career ontwikkeld. Hierin leren werknemers werken vanuit hun ware talent, zodat zij zich kunnen focussen op dat waar ze goed in zijn en zij vanuit plezier, meer betrokken en gemotiveerd kunnen werken.

 • INTEGRON werkbelevingsonderzoek 2017

  Optimaal talent benutten

  Organisaties in Nederland kunnen het potentieel van hun medewerkers veel beter benutten. Slechts 12% van de medewerkers in Nederland geeft aan dat de werkgever het beste uit hen haalt.

 • Inzetten op talent levert meer winst op, onderzoek Gallup 2016

  Het Amerikaanse adviesbureau Gallup onderzocht in 2016 wereldwijd 50.000 businessunits in 22 organisaties en totaal 1,2 miljoen medewerkers. Deze organisaties pasten een ontwikkelstrategie toe waarbij het versterken van de talenten voorop stond. Vergeleken met bedrijven die een talentgerichte aanpak niet of maar mondjesmaat hanteerden waren de resultaten bijzonder positief. Zowel op zachte parameters (klanttevredenheid, medewerkersbetrokkenheid) als in harde cijfers (toename in sales, winst en afname in verloop).

 • Enquête TNO en CBS

  De bekendste cijfers zijn waarschijnlijk die van de jaarlijkse Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) van TNO en het CBS onder ruim 46.000 werkende Nederlanders: in 2015 en 2016 kampten ongeveer 1 op de 7 werknemers met burn-outklachten. Uit: NRC Next, september 2017

 • Kosten van burn-out bedragen 60.000 euro

  Het aantal burn-outs neemt toe. Dat geeft extra lasten, want Nederlandse werkgevers moeten zieke werknemers hun salaris doorbetalen terwijl zij niet productief zijn. In totaal gaat het om 1,8 miljard euro. Gemiddeld kost iedere burn-out 60.000 euro, claimt Zilveren Kruis.
  Uit: NRC Handelsblad van dinsdag juni 2017

 • Onderzoek NIBUD, mei 2017

  62% van de werkgevers heeft te maken met personeel met financiële problemen. Een werkgever is al snel 13 duizend euro per jaar kwijt aan een werknemer met financiële problemen die voltijds werkt en een modaal salaris verdient.

 • CBS, Emancipatiemonitor 2016

  Bij scheiding verliest vrouw 25 procent koopkracht.

  Ruim een op de drie relaties eindigt in een echtscheiding en in doorsnee verliest een vrouw dan een kwart van haar koopkracht, terwijl een man er nauwelijks op achteruitgaat. Koopkrachtverlies is er ook als vrouwen partneralimentatie ontvangen.